Gelecek için Dönüşümü Başlat! Etkinliği Ankara'da Gerçekleşti

26 Nis 2024
Gelecek için Dönüşümü Başlat! Etkinliği Ankara'da Gerçekleşti

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programı kapsamında hayata geçirilen "Gelecek için Dönüşümü Başlat!" projesi faaliyetleri başlatıldı. İklim krizi ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık artırmak amacıyla Türkiye genelinde fiziksel eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenecek projenin ilk etkinliği 26 Nisan 2024 Cuma günü TÜSİAD Ankara Temsilciliği'nde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını TÜSİAD Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi ve BGİV Programı Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran’ın yaptığı etkinlik, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İzel Levi Coşkun’un sürdürülebilirlik temalı konuşması ile devam etti.  Impact Hub kurucu ortağı Murat Çitilgülü’nün “Sosyal Etkiyi Görmek” adlı konuşmasının ardından gençlerle ve yerel ekosistem paydaşlarının katılımı ile fikir atölyesi gerçekleştirildi. 40’a yakın katılımın olduğu etkinlikte atölye sonrası çıktılar toplanarak değerlendirildi.

ABD Büyükelçiliği Hibe Programı tarafından desteklenen proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde temiz teknoloji, iklim değişikliği, afet dayanıklılığı, yeşil ekonomi ve biyoteknoloji konularında gençlik buluşmaları gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında fiziksel etkinliklerin yanı sıra gençlerin yenilikçi ve sosyal etkisi yüksek girişim fikirleri geliştirmesinin teşvik edilmesi amacıyla çevrimiçi eğitim ve vaka içerikleri oluşturularak web platformunda ücretsiz olarak sunulacaktır.

Ayrıntılı bilgi için:

www.donusumubaslat.com