İtalya ile ticaret ve yatırım ilişkilerine katkı vermek amacıyla TÜSİAD İtalya Ağı kuruldu

28 Haz 2019 İlgili Dosya

Kaslowski: “İtalya Ağı İtalya’daki muadil kuruluşumuz Confindustria ile işbirliği içerisinde ikili ilişkilerimize önemli bir katkı sunacak.”

TÜSİAD Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası bünyesinde, İtalya ile ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi amacı ile TÜSİAD İtalya Ağı kuruldu.

TÜSİAD üyesi Fulvio Villa başkanlığında kurulan İtalya Ağı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İtalya Türkiye ikili ekonomik ilişkilerinin güncel durumu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde İtalya’nın rolü ile TÜSİAD İtalya Ağı’nın önümüzdeki döneme yönelik faaliyetleri görüşüldü.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski toplantıda şunların altını çizdi:

Türkiye’nin en önemli ekonomik ortaklarından biri olan İtalya ile son yıllarda işbirliğimiz güçlenerek devam ediyor. Ülkelerimiz arasında güçlü ve istikrarlı bir ilişki var. İtalya Türkiye’nin hem önemli bir ihracat pazarı hem de ülkemizdeki önemli yatırımcı ülkelerden biri konumunda. Ekonomik ilişkilerin yanı sıra Türkiye’nin AB üyelik süreci açısından da İtalya büyük önem arz ediyor ve öncelikli ülkeler arasında yer alıyor. Bu çerçevede yeni kurduğumuz İtalya Ağı İtalya’daki muadil kuruluşumuz Confindustria ile işbirliği içerisinde ikili ilişkilerimize önemli bir katkı sunacak.