Enerjide Yenilikçi Sohbetler Webinar Serisi'nin ilk etkinliği "Sürdürülebilir Gelecek için Solar Soğutma" temasıyla düzenlendi

22 Eki 2020 İlgili Dosya

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu koordinasyonunda, yılın son çeyreğinde yenilikçi uygulamalara odaklanan “Enerjide Yenilikçi Sohbetler” webinar serisinin ilk etkinliği “Sürdürülebilir Gelecek İçin “Solar Soğutma” temasıyla 21 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir enerji çözümlerinin ele alındığı etkinlik serisinin açılış konuşması, Enerji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı ve Tüketici ve Teknoloji Görev Gücü Başkanı Bilal Tuğrul Kaya tarafından gerçekleştirildi.

Bilal Tuğrul Kaya açılış konuşmasında: “Enerjide Yenilikçi Sohbetler, özellikle uygulama bulmuş teknoloji ve çözümleri odağına alıyor. Enerji dünyasına yeni teknolojilerin girişi; üretim, dağıtım ve tüketim alanında çok büyük bir hız kazanmış durumda. Hıza ayak uydurmak ve bu teknolojiler hakkında haberdar olmak gün geçtikçe zorlaştığı için böyle bir kanal yaratmayı hedefledik.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin moderasyonunu üstlenen Yenilenebilir Dönüşüm Görev Gücü Üyesi Nergiz Akpınar ise, TÜSİAD’ın yenilenebilir enerji politikalarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarına değinerek yeşil dönüşümün önemine dikkat çekti.

Solar soğutma uygulamasına yönelik sunum ise Erdem Adıgüzel tarafından aktarıldı. Adıgüzel, yoğunlaştırılmış güneş enerjisi sistemiyle üretilen sıcak suyun, proseslerde soğutma ve binalarda ısıtma amacıyla kullanılarak hem elektrik hem de doğal gaz tüketimlerinin azaltılmasına yönelik uygulamanın Arçelik’in Romanya fabrikasında gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bir sonraki “Enerjide Yenilikçi Sohbetler” etkinliği ise, 18 Kasım tarihinde “Enerji Depolama” temasıyla gerçekleştirilecek.