TÜSİAD Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısına Katıldı

08 Eki 2021

Yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik çalışmaların koordinasyonunu ve izlenmesini yürütmek ve yatırım ortamının rekabet gücünü artıracak gerekli düzenlemeleri tespit ederek politika önerileri geliştirmek amacıyla kurulan YOİKK, 4 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında bir toplantı yaptı. Toplantıya TÜSİAD’ı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra YOİKK üyesi bakanların, kamu kurumu ve iş dünyası örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Ayrıca YOİKK 2021 Eylem Planı’nda yer alan “6698 sayılı KVKK Kanunun AB Mevzuatı ile Uyumlaştırılması”, “Teknoloji Standartları ve Standarda Esas Patentler konusunda Türkiye’deki farkındalığın ve uluslararası standart geliştirme organizasyonlarındaki temsilin artırılması” ve “Dış ticaret işlemlerindeki maliyet ve işlem sürelerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar” konulu eylem maddelerine ilişkin TÜSİAD görüşlerini aktardı.