Euractiv ile “Avrupa’nın Geleceği” konulu yuvarlak masa toplantısı, 22 Mart 2013 - BRÜKSEL

22 Mar 2013 İlgili Dosya

TÜSİAD, 22 Mart 2013 Cuma günü Brüksel’de Euractiv adlı düşünce kuruluşunun işbirliği ile “Avrupa’nın Geleceği” konulu yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Simone Kaslowski, Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, CEPS (Avrupa Politikaları Araştırma Merkezi) Ekonomik Politikalar Bölümü Direktörü Cinzia Alcidi, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un Kabine Üyesi Richard Corbett ve FEPS (FreshThinking) Genel Sekreteri Ernst Stetter’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Avrupa Birliği’ni derinden etkileyen ekonomik krizin sonuçları ve krizin sonrasında yeniden şekillenmekte olan Avrupa’nın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda bir konuşma yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Simone Kaslowski konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“TÜSİAD,  yeni küreselleşme anlayışının demokrasi, özgürlükler, sosyal haklar, çevre duyarlılığı gibi değerler nüvesi olarak yine AB merkezli oluşacağına inanmaktadır. AB’nin kriz sırasında yaşadığı sorunlar AB’nin yeni dünya düzenine uyum sağlayabilmek için yeni bir yapılanmaya, Birliği derinleştirmeye ihtiyaç duyduğunu göstermektedir. Türkiye, AB’nin sağlıklı gelişmesi için kritik öneme sahip bir ülkedir. Bu noktada, TÜSİAD, Avrupa’nın geleceğine ilişkin yapılan çalışmalara 2013 – 2014 döneminde  Almanya ve İngiltere’deki muadil kuruluşlarıyla birlikte özel bir proje ile yeni bir bakış açısı getirmeyi planlamaktadır. Londra, Brüksel, Berlin ve İstanbul merkezli yürütülecek çalışmalarda “küresel olarak rekabetçi ve kurumsal olarak daha verimli Avrupa'ya nasıl ulaşabiliriz?” sorusuna yanıt aranacaktır.”