TÜSİAD, ODTÜ “Dijital Dönüşüm ve Akıllı Sistemler” Konferansı’na, TÜSİAD SD2 temalı panelle destek sağlıyor

23 Eki 2019

Konferansın açılış oturumunda TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır bir konuşma gerçekleştirdi.

Konferans kapsamında TÜSİAD’ın katkılarıyla düzenlenen “TÜSİAD SD2 Başarı Hikayeleri” başlıklı panelde, Program’a katılım gösteren şirketler kazandıkları tecrübeleri paylaştı.

TÜSİAD’ın destekçileri arasında yer aldığı, 2. Dijital Dönüşüm ve Akıllı Sistemler Uluslararası Konferans ve Sergisi (DTSS 2019) 23-25 Ekim 2019 tarihlerinde ODTÜ-BİLTİR Merkezi tarafından düzenleniyor.

Konferans, DTSS 2019 Eş Başkanları Prof. Dr. Mustafa İlhan Gökler ve Prof. Dr. Gözde Bozdağı Akar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır’ın yer aldığı açılış oturumu ile başladı.

Balkır: “Dijital dönüşümden bahsederken iş dünyasının, işin ve işgücünün dönüşümünden, inovasyondan ve etikten de konuşmamız gerekiyor.”

Bahadır Balkır, açılış oturumunda yaptığı konuşmada, dijital dönüşümün getirdiği radikal değişiklikleri “Küresel ekonomik kalkınma beklentilerin gerisinde kalıyor. Dördüncü Sanayi Devrimi ve dijital teknolojilerin getirdiği çeviklik, uluslararası ticaret kurallarının hızlı ve radikal dönüşümü, politik değişimler bizleri yeni önlemler almaya zorluyor. Bu denli hızlı değişen bir dünyada ekonomik büyümeyi açıklamak için kullandığımız geleneksel değişkenler artık yeterli değil. Çevreden istihdama, insan haklarından uluslararası ticarete kadar birçok alanda küresel dengeleri yeniden belirlemek gerekiyor.” sözleriyle değerlendirdi.

Balkır, konuşmasında ayrıca, teknolojik gelişmeler ve etik konusuna “Dördüncü Sanayi Devrimi sürecinde teknolojiler üzerinde odaklanarak başlatılan çalışmalarda günümüzde “etik” konusu merkezi tartışma alanlarından biri olmaya başlıyor. İnovasyonun insan, sosyal hayat ve etik üzerinde yaratacağı sorulara interdisipliner bir etkileşim ile cevap bulmalıyız. Teknolojinin insanlar tarafından insanlar için yapıldığının bilincinde olarak kolektif sorumluluk almalıyız. Böylelikle teknoloji ve inovasyonun kamu yararı için kullanıldığı bir gelecek tasarlayabiliriz.” sözleriyle değindi.

Konferans kapsamında ayrıca, TÜSİAD Yönetim Kurulu ve TÜSİAD SD2 Görev Gücü Üyesi Serkan Sevim, dijital dönüşümün gerekliliğini, TÜSİAD’ın dijital dönüşüm konusundaki çalışmalarını ve TÜSİAD SD2 Programı’nı ele aldığı sunumunu gerçekleştirdi.

“TÜSİAD SD2 Başarı Hikayeleri” Paneli

ODTÜ’de gerçekleştirilen konferans kapsamında “TÜSİAD SD2 Başarı Hikayeleri” paneli düzenlendi. TÜSİAD’ın katkılarıyla düzenlenen panelde, TÜSİAD SD2 Programı’nda yer alan teknoloji kullanıcısı ve teknoloji tedarikçisi şirketler, program kapsamındaki deneyimlerini paylaştı.

TÜSİAD Sanayide Dönüşüm Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD SD2 Görev Gücü Üyesi Mustafa Ayhan’ın moderasyonunda gerçekleştirilen panelde Ford Otosan, Kordsa, Mechanica Irev, Organon Analytics, Paranavision ve Tofaş temsilcileri panelistler arasında yer aldı.