Hollanda Görev Gücü Kuruldu

05 Mar 2021
Hollanda Görev Gücü Kuruldu

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olan Hollanda, AB içinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda, Hollanda ile ikili ekonomik/siyasi ilişkilerimizin güçlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla TÜSİAD Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası altında “Hollanda Görev Gücü” kurulmuştur.

K Ventures Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve EMCC Global Dünya Başkanı Dr. Rıza Kadılar’ın başkanlığını yürüteceği Görev Gücü, Hollanda ile olan kurumsal ilişkileri ve bu ülkeye yönelik etkinlikleri sistemli ve sürdürülebilir bir şekilde koordine edecektir. Öncelikle Hollanda’daki muadil kuruluşumuz VNO-NCW olmak üzere çeşitli kurum ve paydaşlarla Türk ve Hollanda iş dünyası temsilcileri arasındaki işbirliğinin arttırılması hedefiyle faaliyetler yürütecektir.

Bu kapsamda, Görev Gücü’nün temel hedefleri şunlardır:

• Türkiye ve Hollanda arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı vermek amacıyla toplantılar/etkinlikler düzenlemek
  • TÜSİAD’ın Hollanda’daki muadil kuruluşu ve ilgili paydaşlar ile biraraya gelmek suretiyle iki ülke arasındaki iş ilişkilerini / işbirliklerini güçlendirmek
  • İlgili paydaşlarla olan diyaloglarda, Türk iş dünyası ve Türkiye’deki iş yapma ortamı ile ilgili bilgiler paylaşmak; Türkiye’nin AB üyeliği ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecini vurgulamak
  • Hollanda’nın teknoloji gibi katma değeri yüksek iş alanlarında ve Afrika ve Doğu Asya gibi diğer bölgelerde Türk iş dünyasına sunduğu fırsatların daha iyi değerlendirilmesine katkı sağlamak

Katılım: Görev Gücü’ne TÜSİAD.Biz sistemi üzerinden üye olabilirsiniz.