TÜSİAD tarafından hazırlanan Teknoloji Standartları ve Standarda Esas Patentler (SEP) Yol Haritası Ankara'da kamuoyu ile paylaşıldı

19 Oca 2023 İlgili Dosya

“Teknoloji Standartları ve Standarda Esas Patentler (SEP) Yol Haritası” tanıtım toplantısı TÜSİAD Ankara Temsilciliği’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda; özel sektör, kamu ve akademinin katkıları ile hazırlanan, konuyla ilgili ihtiyaçları ve atılması gereken adımları tarifleyen, uluslararası örneklerin yanı sıra insan kaynaklarından finansmana, farkındalıktan politika geliştirmeye kadar 8 farklı alanda toplam 43 eylem önerisini içeren Yol Haritası kamuoyu ile paylaşıldı.

Açılış konuşmalarının sırasıyla TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları ve Yatırım Ortamı Yuvarlak Masa Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve giriş konuşmasının TÜRKPATENT Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Duyar tarafından yapıldığı etkinlikte, Teknoloji Standartları ve SEP Yol Haritası’nı TÜSİAD Teknoloji Standartları ve SEP Görev Gücü Başkanı Samir Deliormanlı sundu.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Erdal Arıkan’ın konuk konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda “Uluslararası ve Yerel Gelişmeler” başlıklı bir panel düzenlendi.