TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye ortaklığında, “OECD Sorumlu İş Yönetimi ve AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti” webinarı düzenlendi

13 Eki 2023
TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye ortaklığında,  “OECD Sorumlu İş Yönetimi ve AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti” webinarı düzenlendi

TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye işbirliğinde 11 Ekim tarihinde “OECD Sorumlu İş Yönetimi ve AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti” başlıklı webinar düzenlendi. Etkinliğin konuk konuşmacısı VNO-NCW’nin (Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu) AB Temsilciliği-Brüksel Ofisi Direktörü, BusinessEurope Daimi Delegesi ve Business at OECD (BIAC) Sorumlu İş Yönetimi Komitesi Başkanı Winand Quaedvlieg oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masası Başkanı ve Chapter Zero Türkiye Yürütme Komitesi Başkanı Cevdet Alemdar yaptı.

TÜSİAD’ın ev sahipliğinde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (YÜD) stratejik ortaklığında ve Deloitte’un içerik desteği ile Türkiye’de yönetim kurulları ve üst yönetim seviyesinde iklim yönetişimini destekleme ve iklim değişikliği konusunu yönetim kurullarında bir öncelik haline getirme hedefiyle kurulan Chapter Zero Türkiye ilk etkinliğini TÜSİAD işbirliği ile gerçekleştirdi.

“OECD Sorumlu İş Yönetimi ve AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti” başlıklı çevrimiçi etkinliğin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masası Başkanı ve Chapter Zero Türkiye Yürütme Komitesi Başkanı, Cevdet Alemdar yaptı. Alemdar konuşmasında şunları söyledi:

“Günümüzde şirketlerin kar maksimizasyonundan öte sorumlulukları bulunmaktadır. Bugün işletmeler toplumumuzun ve gezegenimizin karşılaştığı önemli sorunları proaktif bir şekilde ele almak zorunda. Kurumsal sürdürülebilirlik anlayışı şirketleri iş stratejileri ve günlük operasyonlarında sosyal, çevresel ve ekonomik faktörleri dikkate almaya teşvik ediyor. Biz de Chapter Zero Türkiye ve TÜSİAD olarak önümüzdeki dönemde bu konuya yoğunlaşarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Etkinliğin konuk konuşmacısı VNO-NCW’nin (Hollanda Sanayi ve İşverenler Konfederasyonu) AB Temsilciliği-Brüksel Ofisi Direktörü, BusinessEurope Daimi Delegesi ve Business at OECD (BIAC) Sorumlu İş Yönetimi Komitesi Başkanı Winand Quaedvlieg ise kurumsal sürdürülebilirlik konusundaki küresel gelişmelere dair değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.

Chapter Zero Türkiye Hakkında:

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) işbirliğinde kurulan Küresel İklim Yönetişimi Girişimi’nin (CGI) 28. yerel inisiyatifi olan Chapter Zero Türkiye Türkiye’de yönetim kurulları ve üst yönetim seviyesinde iklim yönetişimini desteklemeyi ve iklim değişikliği konusunu yönetim kurullarında bir öncelik haline getirmeyi hedeflemektedir. CGI WEF’in Etkili İklim Yönetişimi İlkeleri'nin şirketler tarafından benimsenmesini teşvik etmektedir.