Institut du Bosphore (Bosphorus Enstitüsü), Yıllık Seminerini İstanbul'da gerçekleştirecek

08 Eki 2014 İlgili Dosya

TÜSİAD’ın girişimiyle 2009’da Fransa’da kurulan Institut du Bosphore (Bosphorus Enstitüsü) Yıllık Seminerini 13 Ekim 2014, Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirecek. Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkileri güçlendirme amacını haiz Enstitü, seminerde AB, Türkiye ve Fransa gündemini kapsayan konuları ele alacak.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında attığı adımların güçlendirilmesi, Fransa Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik ve sosyal işbirliklerinin desteklenmesi ve iki ülke arasındaki sivil diyaloğun arttırılması amacını haiz Institut du Bosphore'un altıncı Senelik Semineri 13 Ekim 2014 Pazartesi günü İstanbul Hilton Otelinde (Harbiye), "Avrupa Neden Önemli? Krizi Aşmak ve Ortak Geleceğimizi İnşa Etmek” ana teması altında düzenlenecek.

Seminerin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk DİNÇER, Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş-Başkanı Kemal DERVİŞ ve Fransa “Inovasyon 2030” Komisyonu Başkanı ve Institut du Bosphore Eş-Başkanı Anne LAUVERGEON tarafından gerçekleştirilecek.

Seminerde, Avrupa Birliği'nin yeniden inşasında kurumsal yönetişim ve makroekonomi alanlarında atılması gereken adımlar, Birinci Dünya Savaşı'nın yüzüncü yıldönümünde geçmişe ve geleceğe bakış, enerji jeopolitiği ve enerji konusunda Türkiye - AB politikaları, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasının Türkiye’nin AB ile ilişkilerine etkileri ve bölgemizde yaşanan siyasi değişimin Türkiye - AB ilişkilerine yansımaları  tartışılacaktır.

Enstitü hakkında daha detaylı bilgi için: www.institut-bosphore.org

13 Ekim Pazartesi günü 08:30– 09:30 saatleri arasında düzenlenecek olan açılış oturumu www.institut-bosphore.org adresinden canlı yayınlanacaktır.

Tarih: 13 Ekim 2014

Yer: İstanbul, Hilton Oteli (Harbiye)

Program için tıklayınız