Türkiye - Avrupa Gelecek Forumu Eğitim Programı Başlıyor

30 Haz 2017 İlgili Dosya
Türkiye - Avrupa Gelecek Forumu Eğitim Programı Başlıyor

TÜSİAD/TCCI ve Mercator Stiftung tarafından düzenlenen “Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu” Türkiye, Almanya ve Avrupa’dan 25-38 yaş arasında 33 genç liderin katıldığı bir eğitim programıdır. Program aracılığıyla 09 Temmuz tarihine kadar Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini ele alan toplantılar ve eğitim modülleri düzenlenecek.

TÜSİAD, Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi (TCCI) ve Mercator Stiftung 02 – 09 Temmuz arasında İzmir ve Sakız Adası’nda “Turkey-Europe Future Forum / Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu” adlı eğitim programının üçüncüsünü düzenliyor. Forum 2015 senesinde Avrupalı çeşitli sektörden genç liderler arasındaki ortak anlayışı geliştirmek amacıyla kuruldu.

Programın eşbaşkanlığını Almanya Parlamentosu Dış İşleri Komisyonu Eski Başkanı Ruprecht Polenz ve TÜSİAD Eski Başkanı (2010 – 2013) ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner yürütüyor. Ayrıca Forum’a AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini destek veriyor.

Eğitim programına Türkiye, Almanya ve Avrupa’dan 25-38 yaş arasında 33 genç uzman katılıyor. Program aracılığıyla bu genç liderlerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini ortak incelemesine olanak sağlayan bir platform yaratılması amaçlanıyor.

“Reflecting Change / Değişimi Düşünmek” ana temasında gerçekleştirilecek bu seneki Forum çerçevesinde, Brexit, küreselleşme karşıtı akımlar, Türkiye – Avrupa Birliği ilişkileri gibi güncel sosyal ve politik trendler ele alınacak.

Mercator Vakfı Direktörü ve “Türkiye: Değişim Kültürü İnisiyatifi (TCCI)” Danışma Kurulu Eş Başkanı Micheal Schwarz programa ilişkin “Bugün, genç liderlerin ve geleceğin politika yapıcılarının arasındaki etkileşimi desteklemeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Avrupa Birliği – Türkiye ve Almanya arasında istikrarlı ilişkiler eylem yeteneğine sahip ve birbirine kenetlenmiş bir Avrupa için gerekli” açıklamasını yaptı.

TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kaleağası ise TÜSİAD’ın üç senedir programa verdiği desteği vurgulayarak “Türkiye – Avrupa Gelecek Forumu kuruluşundan bu yana geçen kısa sürede, Türkiye – Almanya ikili ilişkilerinin ötesinde Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayan yapıcı fikirler üretmekle kalmamış, Türkiye – Avrupa Birliği sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesine de yardımcı olmuştur. AB süreci Türkiye'nin en önemli toplumsal değeri ve küresel rekabet gücü kaynağı olan demokrasisi için çok önemlidir. Ayrıca ülkemizin ekonomik kalkınması ve sosyal ilerlemesi açılarından AB ile ilişkiler iş dünyası için bir öncelik olmaya devam etmektedir” dedi.

“Türkiye Avrupa Gelecek Forum”u Türkiye – Avrupa Birliği’ndeki güncel gelişmelerin değerlendirildiği yuvarlak masa toplantıları, seminerler ve eğitimler ile 09 Temmuz 2017 tarihinde son bulacak.

Mercator Vakfı

Almanya’daki en büyük özel vakıflardan birisidir. Entegrasyon, iklim değişikliği, sanat eğitimi gibi tematik alanlarda tanımlanmış somut hedefleri bulunan Mercator, bu hedeflere sosyo-politik savunuculuk ve uygulamalı çalışmaların birleşimi ile ulaşmayı amaçlamaktadır. Stiftung Mercator doğa bilimleri ve beşeri bilimler, eğitim ve uluslararası ilişkiler merkezlerinde kendi projelerini yürütmekte, dış projeleri desteklemekte ve bu çalışmalarına girişimci, profesyonel ve uluslararası bir yaklaşım getirmektedir.

Turkey: Culture of Change Initiative / Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi (TCCI)

2013 yılında Berlin’de TÜSİAD’ın initiyatifiyle kurulan Turkey: Culture of Change Initiative (TCCI), Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, sivil toplum diyaloğunun arttırılması ve iki ülke arasındaki sosyo-politik ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlayan bir inisiyatiftir.