TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Risk Sermayesi Paneli Düzenledi

13 Nis 2018
TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Risk Sermayesi Paneli Düzenledi

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı San Francisco’da 2 Nisan, 2018 tarihinde Girişimcilik ve Risk Sermayesi konulu bir panel düzenledi. San Francisco ve Silikon Vadisi bölgesinde yerleşik 75 profesyonelin katıldığı etkinliğin açılışını TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkanı Ayşegül İldeniz yaptı. İldeniz, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nın bölgedeki Türk asıllı profesyoneller arasında dayanışmayı güçlendirmeyi ve Türkiye’de iş dünyasıyla köprü olmayı hedeflediğini söyledi.

Girişimcilik ve risk sermayesi alanında başarı hikayelerinin anlatıldığı toplantıya TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkan Yardımcısı ve Zorlu Ventures USA Genel Müdürü Ege Ertem oturum başkanlığı yaptı.

Panelde konuşan Rescale CEO’su Joris Poort kararlılık ve azmin önemine vurgu yaptı:

"Fon bulmadan önce bizi 70 yatırımcı reddetti. Bir yatırımcı bulmanız başka yatırımcılara ulaşmanıza yardımcı olabilir. Denemeye devam edin, azimli olun, muhakkak sermaye bulacaksınız. Fikrinizi iyi anlatabilirseniz ve azimli olursanız, her iyi fikir fon bulabilir."

Nexenta Systems Başkanı ve CEO’su Tarkan Maner de iyi bir ağ oluşturulması gerektiğini söyledi:

"Ben hiçbir toplantıya 'hayır' demem. İşinizi sevin. İyi insan olun. Yeni bir bağlantı kurduğunuzda, bu bağlantının ileride önemli bir ilişkiye dönüşebileceğini her zaman düşünüyorum."

Carbon Health CEO’su Eren Bali de başarılı bir girişimci olmak için yılmamanın ne kadar önemli olduğunu anlattı:

"Biz de çalışmalarımızda birkaç kez başarısız olduğumuzu düşündük. Projeden vazgeçtik ve doğru kararı aldığımızı düşündük. Ancak birkaç içinde muhakkak işimizin başına döndük."

Endless Solutions CEO’su Barış Karadoğan da başarı için müşterinin ihtiyaçlarına odaklanmanın önemini vurguladı.

"Endless Solutions olarak hayatlarında bilgisayarlar görmemiş/kullanmamış kişilere bilgisayarlar satıyoruz. Biz her zaman müşterilerimizin hayatını nasıl kolaylaştırabileceğimizi düşünüyoruz."

Panelin ardından konuşmacılarla katılımcılar sermaye bulunması, yaratıcı bir fikrin startup olarak şekillenmesi, işbirliğiyle değer yaratılması ve yatırım olanakları gibi konular değerlendirildi.

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı önümüzdeki dönemde Startup Mentorluk Programı başlatmayı hedefliyor.

2017 yılında kurulan TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı, San Francisco bölgesinde yerleşik profesyonellerden oluşuyor. Silikon Vadisi ekosisteminde bulunan profesyonellerle Türk iş dünyası arasında köprü oluşturan Silikon Vadisi Ağı, TÜSİAD’ın girişimcilik, inovasyon, internet ekosistemi, STEM eğitimi, dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0 alanında çalışmalarını destekliyor.